7 Bahan Kandungan Utama ResV Shaklee

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

ResV diformulasikan oleh Shaklee dengan menggunakan 7 bahan alami semulajadi yang terpilih. 

7 Bahan Kandungan Utama ResV Shaklee

bahan kandungan utama dalam resv shaklee
ResV dari Shaklee 13x ganda lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja

1. Anggur Muscadine
bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Muscadine Grape atau Anggur Muscadine ini ialah sejenis anggur yang mempunyai lebihan kromosom berbanding anggur lain. Ini menjadikan kandungan polifenol di dalam anggur ini adalah lebih berkuasa dan banyak. Ia juga merupakan jenis anggur yang jarang ditemui. Antara buah yang susah nak dijumpai. Kaya dengan asid ellagik dan ellagitanin. Sifat antioksidan yang tinggi menjadikan ianya pilihan pertama dari Shaklee sebagai salah satu sumber polifenol di dalam ResV Shaklee.
Baca >> Anggur Muscadine Lebih Dari Sekadar Dari Anggur Biasa
2. Japanese Knotweed

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Japanese Knotweed atau nama lainnya Polygunum Cuspidatum adalah sumber terbaik resveratrol, sejenis kompaun yang ditemui didalamnya. Ia memiliki kepekatan trans-resveratrol yang tinggi. Hu Zhang adalah nama yang di beri dalam Bahasa Mandarin kepada tanaman ini. Terkenal bagi digunakan untuk kesihatan jantung, hati dan sistem penghadaman serta sangat membantu untuk mengurangkan simptom menopause. Bukan itu sahaja, Japanese Knotweed juga boleh digunakan bagi mempercepatkan proses sembuh luka. 
Baca >> Kelebihan Lebih Satu Kromosom!
3. Hampas Anggur dan Anggur Merah

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Kaya dengan ciri antioksidan, hampas anggur (Grape Pomace) adalah salutan kedua di dalam softgel ResV Shaklee. Untuk menghasilkan ekstrak softgel daripada hampas anggur ini, Shaklee memiliki 6 patent diatasnya.
Baca >> ResV Shaklee (Fungsi, Keistimewaan, Harga dan Testimoni)
4. Lobak Ungu

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Semua lobak adalah berkhasiat dan penuh nutrisi, tetapi Lobak Ungu mengandungi sejenis antioksidan yang superpower berbanding lobak-lobak lain iaitu anthocyanins (kerana itu ia memiliki warna ungu) yang menunjukkan pelbagai manfaat baik untuk kesihatan manusia. Pengambilan Lobak Ungu membantu untuk menambah baik kesihatan jantung, menggalakkan penurunan berat badan dan mengurangkan masalah keradangan serta mengurangi risiko sel abnormal berkembang biak. 
5. Buah Delima

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Siapa yang tidak kenal dengan Buah Delima yang pastinya cukup mudah untuk ditemui di Malaysia khususnya. Delima kaya dengan khasiat polifenol, flavonoid dan juga Vitamin C. Ia sangat baik untuk kesihatan minda, sistem penghadaman, memberi kesihatan yang lebih baik untuk tulang dan sendi dan lain-lain. Dengan menambahkan Delima dalam diet harian, ia membantu mengurangkan risiko penyakit kronik dan juga masalah radang. 
6. Chebulic Myrobalan

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Terminalia chebula ialah sejenis pokok dalam kategori keluarga Combretaceae. Ditemui secara liar di dalam hutan di India dan disekeliling kawasan dengan altitud tinggi, yang menghasilkan buah dikenali sebagai myrobalan. Terkenal sebagai raja segala herba (King of Ayurveda) di dalam Perubatan Tradisional Ayurvedic. Membantu untuk proses penghadaman yang lebih baik dan juga sering digunakan sebagai salah satu herba bagi mengawal masalah gula dalam darah.
7. Anggur Hitam (Black Currant)

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Anggur Hitam, atau Black Currant (Ribes Nigrum) kaya dengan anthocyanins, Vitamin C, Antioksidan dan juga gamma-linoleic acid (GLA). Selain rasanya yang memang sangat sedap, ia berkhasiat di dalam membekalkan nutrisi penting untuk tubuh badan kita dari masa ke semasa.

Ketahui lebih lanjut >> Fungsi dan Manfaat ResV Shaklee

ResV Shaklee tengah ada Promosi hebat sekarang ini. 

1. Beli 2 Less 5%
2. Beli 6 Percuma 1

Harga sebotol ResV Shaklee ialah RM408 

Boleh dapatkan ResV dengan gunakan kad kredit atau kad debit di sini (saya nak beli sendiri ResV) atau hubungi Syaza untuk Syaza bantu order kan ResV hari ini (klik untuk WhatsApp).

Categories:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge