Blogwalking di Blog Laju Memang Best!

Syaza suka kalau blogwalking dekat blog yang laju je loadingnya. Kalau yang lambat loading, biasanya Syaza akan keluar dulu 😅
Loading kemain lama. Bila bukak tu pulak, nak komen pun lama loadingnya. Biasa sebab loading lama ni sebab banyak sangat widget, gambar and video yang tak di susun sebaiknua. 
Antara cara kita boleh buat nak usaha blog laju loading ialah :
1. Cari theme atau template yang fast loading
2. Guna theme and template yang ada mobile friendly
3. Kurangkan widget, sidebar yang tak diperlukan
4. Make sure gambar yang di upload berkualiti tinggi
So jom kita check blog kita laju ke tidak. Sebab kajian menunjukkan, blog yang lambat ni lama kelamaan PV dia akan jatuh tau. 😊

Categories:

5 thoughts on “Blogwalking di Blog Laju Memang Best!”

  1. fizalinolie says:

    Samalah kita. Kalau loading blog tu lambat, kekadang sabar jugak menunggu… Buatnya ada benda lain nak buat… Fiza keluar terus.

    Blog fiza laju tak?

  2. Vitamin Syaza (VS) says:

    kann. blog fiza kalau dari view syaza agak lambat sket hihi

  3. Sunah Sakura says:

    sini pun laju..i loikeeeeeee

  4. Nurzarini Ismail says:

    Samalah kita..kalau lambat loading tu rasa aiseh, pi tengok blog lain dulu la..

  5. ejulz says:

    betul tu.. harap2 blog ejulz laju je yer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge