[Tahukah Anda] 4 Fakta Vitamin C

kepentingan vitamin c
Badan kita tak boleh hasilkan Vitamin C sendiri

Info menarik!

4 fakta utama Vitamin C paling asas yang kita semua kena tahu. Syaza yakin dan pasti ramai yang belum tahu tentang fakta-fakta asas ni. Jom kita tahu sama-sama, sebab Syaza pun baru tahu!
Eh, banyak pulak tahu-nya πŸ˜‹
Kenapa penting untuk kita tahu fakta ni?
Sebab, supaya kita jelas dan tahu dengan ilmu kenapa dan mengapa Vitamin C ni sangat penting bagi keperluan tubuh badan kita. Bila dah tahu dengan jelas, jadi, kita pun lebih gembira dan tak akan miss Vitamin C everyday! 😍
Ok, jom kita check it out sama-sama.
[Tahukah Anda] 4 Fakta Vitamin C
kepentingan vitamin c
  • Merokok akan menyebabkan sel darah merah rosak, yang akhirnya membawa kepada strok dan serangan jantung berisiko tinggi. Perokok memerlukan Vitamin C yang lebih setiap hari (dinasihatkan untuk berhenti rokok).
kepentingan vitamin c
  • Dengan mengambil Vitamin C setiap hari, ia membantu mengurangkan risiko serangan jantung dan juga tekanan darah tinggi.
kepentingan vitamin c
  • Vitamin C adalah salah satu dari jenis anti-oksida yang membantu mengekalkan keremajaan kulit
kepentingan vitamin c
  • 90% Vitamin C dalam diet harian datangnya dari buah-buahan dan sayuran. Sila pastikan kita mengambil buah dan sayur yang mencukup (contoh : 8 biji buah oren setiap hari) bagi mencukupkan keperluan Vitamin C dalam badan

Fatin Syaza,
Certified Shaklee Distributor,
COD Shaklee Melaka | Pos Shaklee Seluruh Malaysia.

Categories:

12 thoughts on “[Tahukah Anda] 4 Fakta Vitamin C”

  1. paridah says:

    VIT C AMAT PENTING UTK KEPERLUAN TUBUH

  2. Sha Mohamed says:

    Pentingnya vitamin C..

  3. PeRdU cINta says:

    Amalkan makan buah-buahan dan sayuran…suka oren..hikhik.

  4. Fieza Sani says:

    k.fiezz baru berjinak2 dengan Vit.C gak..tapi tak amik shaklee punya..k.fiezz amik yg senang larut dlm air..masalah sikit jenis kena telan2 ni..hehe

  5. yeaslmn says:

    Nice sharing πŸ™‚ Banyak kelebihannya Vit. C ni, tapi kalau terlebih makan, berat badan bertambah kan. Hihi.

  6. Vitamin Syaza (VS) says:

    tq singgah PI πŸ™‚

  7. Vitamin Syaza (VS) says:

    Ya Kak Sha πŸ™‚ Betul2

  8. Vitamin Syaza (VS) says:

    Oren sedap. Tapi kalau selalu makan / makan kuantiti banyak dalam sehari boleh memulas perut Syaza πŸ™‚ Kak PC selalu makan berapa biji oren sehari?

  9. Vitamin Syaza (VS) says:

    Oh I see. Alhamdulillah Kak Fiez. Larut2 senang kan, teruih minum nyum3 πŸ™‚

    Shaklee punya kalau larut dalam air boleh, tapi larutkan masa buat masker muka. Kalau makan dalam keadaan larut, hilang fungsi Sustained Released & khasiat dia πŸ™‚

  10. Vitamin Syaza (VS) says:

    Terima kasih singgah πŸ™‚ Wah betul ke? Tak pernah dengar pulak. Kalau Vitamin B, ya memang menaikkan berat ")

  11. MiaZain says:

    memang best vitamin C ni, jerawat takut dah nak naik bila ambil vitamin C ni. hihi

  12. dorsett pink says:

    Vitamin ni memnag wajib makan especially bila berjalan jauh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge