Set Cadangan Bersalin Caesarean Shaklee : Fungsi, Cara Makan, Keistimewaan, Testimoni dan Harga

Caesarean atau turut di panggil dan di eja dalam bahasa singkatnya sebagai czer mahu pun cser, adalah sebahagian dari prosedur perubatan dalam proses melahirkan bayi melalui cara pembedahan. Boleh jadi, ianya berlaku kerana kecemasan (emergency caesarean czer) atau berlaku atas dasar pilihan (elektif caesarean czer).

Ada banyak faktor yang memungkinkan para ibu perlu melahirkan anak melalui pembedahan. Pembedahan caesarean ini adalah pembedahan bersifat major. Ianya sama seperti pembedahan major lain. Maka, bersalin secara czer ini sangat perlu penjagaan rapi dari diri kita sendiri dan juga orang sekeliling.

Antara faktor yang menyumbang para ibu mendapat bersalin secara pembedahan caesarean czer ini ialah :

  • Air ketuban kurang dan terlalu kering
  • Denyutan jantung anak tidak seimbang
  • Tali leher terbelit dalam perut
  • Anak dikhuatiri telah makan najis sendiri dalam perut ibu
  • Kedudukan bayi yang songsang
  • Bayi bertukar arah dengan kerap dalam perut
  • Trauma dengan kelahiran normal melalui vagina dahulu
Elektif Czer, kita boleh pilih tarikh bila nak bersalin secara bedah

Dan juga pelbagai lagi sebab berkaitan kesihatan yang lain. Antara masalah yang sangat popular berlaku dalam kalangan para ibu yang bersalin secara pembedahan caesarean czer ini ialah :

  • Luka jahitan lambat sembuh
  • Luka jahitan bernanah
  • Luka jahitan berair
  • Denyutan yang menyakitkan di kawasan bedah
  • Badan lemah dan lesu
  • Hilang banyak darah
  • Kurang selera makan
  • Kurang makan makanan berkhasiat
  • Sukar menyusukan anak menyebabkan susu drop 
  • Sembelit, susah nak meneran dan ganggu tempat bedah
  • Sakit ketika selepas pembedahan dan menyebabkan jangkitan kuman
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Oleh itu, Shaklee menyediakan “SET CADANGAN BERSALIN CAESAREAN” khas untuk para ibu yang bersalin secara caesaran, bedah dan czer ini. Di dalam set ini, Shaklee menyediakan 9 item utama iaitu
  1. Vivix
  2. Energizing Soy Protein (ESP)
  3. Sustained Released Vitamin C
  4. Alfalfa Complex
  5. Omega Guard
  6. B-Complex (dengan Asid Folik)
  7. Vita-Lea (Multivitamin)
  8. Ostematrix
  9. Zinc Plus
9 item ini mewakili Set Lengkap yang dah ada sekali didalamnya, milk booster, untuk slimming (turunkan berat badan selepas bersalin), bagi membantu proses sembuh luka jahitan luar dan dalam, memberi tenaga bagi ibu selepas bersalin dan tak dilupakan untuk kesihatan proses perlawasan.
Bagi para Ibu yang mencari hanya untuk membantu proses sembuh luka, ada 3 pilihan item iaitu Vivix, Vitamin C dan Zinc Plus. 3 item ini fokus terus hanya kepada untuk membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka jahitan di bahagian luar dan dalam. Bukan itu sahaja, set ini juga terbukti memberikan kesan tidak meninggalkan keloid atau daging lebihan di bahagian parut czer. 
Fungsi Set Bersalin Caesarean Shaklee
Fungsi utama set lengkap 9 item ini ialah :

  • Mempercepat proses sembuh luka jahitan
  • Mengatasi masalah keloid dan daging lebih pada tempat jahit
  • Mengurangkan ketidakseleseaan kerana denyutan berterusan di tempat bedah
  • Mengelakkan masalah adhesion colic (sel dan tisu melekat-lekat di bahagian dalam perut)
  • Membantu kita turun berat badan dengan mudah walaupun bersalin czer!
  • Mengatasi masalah lemak geleber di bahagian perut
  • Mengelakkan masalah luka bernanah, berair
  • Luka cepat kering
  • Terkandung bersama didalamnya milk booster
  • Membantu perlawasan
  • Mengelakkan masalah sembelit dan buasir

Fungsi bagi setiap satu item vitamin dalam set ini adalah seperti berikut :
1. Vivix (150 mL)
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Proses penyembuhan luka jahitan luaran dan dalaman mengambil masa yang lama sekiranya tidak bertemu dengan penjagaan yang tepat dan rapi. Daripada kegagalan menjaga luka dengan baik, ia akan membawa kepada berlakunya kesakitan, luka bernanah malah luka jahitan boleh terbuka kembali!
Vivix membantu mempercepat proses penambahbaikan sel dan tisu yang terjejas kerana bersalin secara pembedahan ini. Kesan luka kering boleh di lihat seawal 1 hingga 2 minggu. Selain itu, Vivix membantu untuk mengatasi masalah denyutan yang sering berlaku di kawasan luka jahitan kita.

Ambil 1 sudu Vivix, sehari dan boleh tidur serta bergerak dengan nyaman! 
2. Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram)
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Protein sangat diperlukan bagi membaikpulih sel dan tisu yang rosak. Malah ia turut membantu mengembalikan keanjalan kulit di kawasan tempat bedah. 
ESP membantu mengatasi masalah keloid dan daging berlebihan kesan tempat jahitan, dan membantu menggantikan dengan kulit baru yang lebih cantik.
Pengambilan ESP dalam jangka masa yang panjang, membantu proses pembaharuan sel di dalam badan khas di kawasan terjejas akibat luka pembedahan. 
Ambil 1 hingga 2 scoop sehari. Sangat mengeyangkan dan turut bantu banyakkan susu ibu serta proses ibu nak kurus selepas bersalin.
3. Sustained Released Vitamin C (180 biji)
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Para doktor selalu nasihatkan untuk ibu selepas pembedahan wajib mengambil buah oren setiap hari. Sebab apa? Sebab buah orean kaya dengan Vitamin C!
Vitamin C berfungsi bagi membantu sembuhkan luka jahitan tempat bedah. Dengan amalkan Vitamin C Shaklee secukupnya sehari, kita dapat lihat tempat luka akan semakin baik dari hari ke sehari. Untuk kesan segera, tambahkan Vivix dalam pengambilan harian.
Ambil 1 hingga 2 biji sehari (bergantung pada tahap luka jahitan, hubungi Syaza untuk konsultasi lanjut).
4. Vita-Lea (Multivitamin) (120 Biji)
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Bersalin czer boleh buat ibu hilang sangat banyak darah! Akibatnya, lepas bedah dan sepanjang berpantang ibu akan sangat cepat rasa letih dan lesu. Antara simptom badan kurang darah adalah selalu penat dan letih.
Kerana itu Vita-Lea amat diperlukan. Ia mengandungi 28 nutrien penting bagi menambahkan sel darah merah ibu yang dah banyak hilang waktu pembedahan. Malah ia turut memberi tenaga agar ibu kekal ceria dalam tempoh berpantang.
Ambil 2 biji sehari.
5. B-Complex (dengan Asid Folik) (120 Biji)
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Vitamin B memberi sensasi lega dan tenang pada ibu. B-Complex membantu mengelakkan masalah meroyan dan stress ibu dalam berpantang. Selain itu ia membantu untuk menjaga urat saraf. Lepas bersalin banyak urat saraf terputus, penting untuk jaga semula sebaiknya.
Ambil 1 biji sehari.
6. Alfalfa Complex (330 Biji)
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Kacip fatimah moden. Untuk mengembalikan kewanitaan selepas bersalin. Walaupun bersalin secara bedah tak menyentuh mana-mana bahagian faraj, tapi dengan bersalin secara bedah, ini akan menyebabkan dinding lantai pelvik lemah! Akibatnya, akan menganggu sistem kewanitaan dan aset utama wanita.
Bagi mengembalikan kewanitaan serta mempercepat proses kecutan rahim, Alfalfa Complex sangat diperlukan.
Ambil 10 biji sehari*


*Jika anak ada kuning atau jaundice, ambil Alfalfa selepas 2 minggu anak dah sepenuhnya pulih dari kuning atau jaundice. 
7. Ostematrix (120 Caplets)
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Tempat bedah, luka walaupun kita batuk, sakitnya, orang yang menanggung je tahu! Belum lagi sembelit, seksa nak meneran. 
Ostematrix, sumber kalsium untuk kesihatan tulang ibu dan bayi yang disalurkan melalui susu ibu. Malah, Ostematrix juga turut membantu untuk mengelakkan masalah sembelit ketika dalam pantang.
Ambil 4 biji sehari.
8. Omega Guard (90 Kapsul)
Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
Perasan atau tidak, bagi kita yang bersalin secara bedah ni, sentiasa akan dimomokkan yang berat badan kita susah nak turun terutama di bahagian perut! Senang cerita, ayat paling tak seronok nak baca, “Siapa bersalin czer akan gemuk,”
Jangan risau, Omega Guard sangat membantu tau kita yang bersalin bedah ni turun berat badan dan atasi lemak geleber dekat bahagian perut terutamanya. Selain itu, ia turut bantu mengawal tekanan darah dan tingkatkan metabolisma badan kita.
Ambil 3 biji sehari.*

*Bagi yang mendapat injection atau ubat cair darah, boleh sambung ambil Omega Guard selepas dah stop pengambilan ubat atau injection tersebut. 


9. Zinc Plus Shaklee (120 Tablets)


set bersalin czer shaklee
Zinc Plus Shaklee untuk rambut lebih kuat, bersinar dan berkilat serta membantu proses sembuh luka jahitan lebih cepat. Hanya 1 biji saja sehari.


Cara Pengambilan Set Bersalin Caesarean Shaklee

cara makan Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

table.tableizer-table {
font-size: 12px;
border: 1px solid #CCC;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
}
.tableizer-table td {
padding: 4px;
margin: 3px;
border: 1px solid #CCC;
}
.tableizer-table th {
background-color: #1C0D8B;
color: #FFF;
font-weight: bold;
}

Waktu Vitamin
Sebelum Sarapan
ESP
Vivix
Selepas Sarapan
Vitamin C
B-Complex
Vita-Lea
Alfalfa Complex
Zinc Plus
Selepas Makan Tengahari
Omega Guard
Alfalfa Complex
Sebelum Tidur
Ostematrix
Keistimewaan Set Bersalin Caesarean Shaklee
Bila kita sebut tentang bersalin bedah atau czer, kita mesti nak fokus pada set-set bersalin yang tolong cepatkan baik luka dan sebagainya, betul tak?

Comelkan? Putih bersih baby 🙂
Apa yang best dan istimewanya bagi kita yang amalkan Set Bersalin Czer Shaklee ni ialah, kita bukan sahaja dapat manfaat untuk cepatkan proses baik luka jahitan luar dan dalam tetapi, kita dapat banyak bonus lain iaitu :
  • Satu set boleh tahan penggunaan sampai habis pantang 44 hari!
  • Satu set ini sangat membantu memperbanyak dan memekatkan susu badan ibu
  • Senang nak turunkan berat badan dan slim walaupun bersalin czer
  • Lemak dekat perut kejap je geleber betul-betul konsisten set ini
  • Semuanya adalah vitamin yang sangat diperlukan ibu selepas bersalin czer
  • Melengkapkan nutrisi keperluan ibu dan bayi
  • Membantu proses penyusuan badan ibu kepada anak
  • Mencerahkan kulit ibu
  • Ibu ada jerawat? Set ini boleh tolong licinkan kulit ibu dengan penggunaan konsisten sampai habis pantang
Nampak tak? Dengan set ni, macam-macam kita boleh dapat. Sangat berbaloi!
Testimoni Set Bersalin Caesarean Shaklee
1. “Luka dalaman pulih dalam masa 2 bulan!”

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee



“Yezza! I like it. Memang betul Vivix perbaiki sel dalam badan. Nurul suka amek Vivix terutama ketika pantang. Lagi pulak czer. Bila scan tempat operation, Doc kagum! Sebab dalaman nampak cantik dalam masa 2 bulan. Sebab selalunya, ambil tempoh 6 bulan untuk pulih,” Nurul Syuhada

2. “10 hari line czer jadi halus cantik”


Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

“I pernah consume Vivix masa dalam pantang, luka czer baik dalam 10 hari kecut. Line czer tu jadi line halus, dalam 10 hari. Memang best. Rasa bertenaga je. Mak cik urut kata, muka saya tak pucat langsung! Muka sihat and berseri tak macam dalam pantang pun. Susu pun mencurah memang best,” Lia Ummi Irfan

3. “Luka dah tak sakit. Kulit makin cerah, stretchmark pudar,”

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee



“Sebelum akak makan Vitamin C tu, luka dalam czer rasa sakit-sakit. Selepas makan Vitamin C dalam seminggu, alhamdulillah luka bahagian dalam tak ada rasa sakit pun. Sampai hari ni. Kulit pun makin cerah. Hehe, tu yang paling suka! Makin cerah akak perasan dekat bahagian perut kesan stretchmark dengan dekat tangan. Sampai mak akak tegur, dekat perut dah bersih tak ada hitam-hitam lagi,” Nor Azizah

4. “Badan segar, susu badan banyak, luka cepat sembuh,”

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee



“Saya baru 12 hari lepas czer. Setakat ni duk amalkan Vitamin C untuk cepat sembuhkan luka. Alhamdulillah Ostematrix untuk lancarkan pembuangan setelah banyak hari tak buang. Memang kagum dan best! Tak cukup tidur malam pun, esoknya segar je badan. ESP untuk bag badan sentiasa bertenaga. Susu pun banyak,” Atul Hamid

5. “Proses recovery cepat!”

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

“Put pernah czer anak nombor 4, amek fullset tanpa Omega. Best sangat, cepat recovery. Yang datang melawat pun kata dia sendiri tak boleh nak bangun bergerak macam Put,” Mahfuzah Salam

6. “Parut czer dan keloid pudar,”

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

“Sejak konsisten ESP dan Vitamin C, keloid czer saya semakin mengecut. Ini perubahan paling besar dari saya konsisten dua benda ni. Saya memang tak sangka keloid czer yang selama ni orang cakap tak boleh hilang melainkan dengan surgery dan suntikan boleh kecut dan pudar hanya dengan konsisten ESP dan Vitamin C. Selama ni asyik fokus mau kulit cantik dan putih. Rupanya yang tersembunyi lagi ohsem effect!” Nur Iba

7. “Keloid makin menipis amalkan Vivix,”

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee



“Customer saya yang ada keloid czer, dah makin menipis amalkan Vivix. Bagus sangat,” Linda

8. “Luka makin baik dah tak rasa denyut kat tempat jahit,”


Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

“Saya baru lepas beranak czer, mula-mula tak amek Vivix. Just Set Pantang je. Luka semua okay tapi kerap denyut dekat tempat jahit tu. Rasa macam ngilu. Hari tu amek Vivix masa malam, esoknya dah tak rasa dah denyut dekat tempat jahit tu. Tahan dalam 2 hari camtu,” Shieda Balqis

9. “Luka cepat baik, jiwa tenang, buang air lancar,”

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

“Saya czer, luka cepat baik. Jiwa tenang makan B-Complex. Buang air lancar makan Ostematrix. Saya ambil juga Vita-Lea dan Alfalfa selepas anak hilang kuning. Kak Na amek Set Pantang Shaklee. Sepanjang Na makan Vita-Lea, Vitamin C dan B-Complex, malam Na makan Oste dan Omega. Memang bertenaga dan baby pulak tak banyak ragam. Buang air pun lawas jadi Na angap tu biasa je. Jadi Na pun stop makan semua tu selama 3 hari. Selama 3 hari tu, baby Na kerap nangis and tidur pun tak berapa nak nyenyak. Kalau nangis pulak jeritnya masyaAllah. Na pulak sembelit. So Na rasa apa yang Na makan setiap hari mempengaruhi baby Na. Sekarang ni pun bila dah sambung makan semu atu, baby pun tak banyak ragam and tidur lena waktu malam,” Cikgu Liena


Harga Set Bersalin Caesarean Shaklee
Fullset bagi Set Bersalin ini berharga RM 1,141.25. WhatsApp/Call Syaza di talian 0187684817 (klik to WhatsApp) untuk harga bagi loose item serta cara untuk mendapatkan diskaun 20% bagi set ini.
Promosi Sales Set Bersalin Czer Shaklee (Tamat 29 Februari 2020)

Harga Normal : RM 1,197.50
Harga Promosi Durian Runtuh : RM 876.20
Bukan itu saja, bersama harga promosi ini, kita layak mendapatkan
  • PERCUMA Keahlian Shaklee bernilai RM 65
  • PERCUMA Delivery dan Postage bernilai RM 10
  • PERCUMA Exclusive Limited Edition Shaklee Paper Bag*
  • CASH REBATE RM 40 (akan dikreditkan ke dalam akaun kita)
Save up to RM 310!! Ini masa terbaik untuk grab set ini pada harga yang kaw kaw jimat. Jangan lepaskan peluang ini. Hubungi Syaza hari ini.
*Selagi stok masih ada


Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee



Syaza Khan,

Pengedar dan Pengguna Shaklee Sejak 2017,


Juga pengguna Set Bersalin Czer Shaklee,

Nombor Telefon : +6018-768-4817 (Klik untuk WhatsApp)

Categories:

4 thoughts on “Set Cadangan Bersalin Caesarean Shaklee : Fungsi, Cara Makan, Keistimewaan, Testimoni dan Harga”

  1. Māmy Syu says:

    dulu masa bersalin czer anak 1st, syu makan zinc complex dan vitamin c. Alhamdulillah luka cepat sembuh

  2. Vitamin Syaza (VS) says:

    Aah Syu, Zinc tu memang lagi elok kalau kita amalkan. 😊

  3. Sunah Sakura says:

    bagus ni..kawan2 kita yang amalkan masa mengandung pun cakap bagus supplement ni..

  4. ejulz says:

    Terbaek 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge