SHAKLEE SUPPLEMENT TERBAIK DI MALAYSIA

Supplement Malaysia: 11 Sebab Shaklee Terbaik

Last updated on March 21st, 2023 at 04:29 pm

Kenapa Shaklee Supplement Terbaik di Malaysia | Jadi anda dah survey pelbagai jenama supplement yang ada di Malaysia dan ada tertanya-tanya pula tentang Shaklee. Mengapa Shaklee, ramai pengguna dan apakah sebab yang menyebabkan Shaklee merupakan supplement terbaik yang perlu anda jadikan pilihan utama di Malaysia? Ikuti kupasan terperinci dalam artikel ini.

11 Sebab Shaklee Supplement Terbaik Di Malaysia

1. Shaklee Perintis Dunia Vitamin dan Kesihatan Supplement

Shaklee telah lama berada di pasaran. Bermula secara rasmi pada tahun 1952 sehingga hari ini.

Multivitamin pertama di dunia adalah bermula dari Shaklee pada tahun 1915 sebelum Shaklee Corporation sendiri ditubuhkan secara rasmi. Perkataan ‘vitamin’ itu sendiri datang daripada nama asal Vita-Lea Shaklee yang dahulunya bernama Vitalized Mineral. Ianya telah diformulasikan oleh Dr Forrest C Shaklee sebelum dikomersialkan pada tahun 1915 atas permintaan ramai pada waktu itu yang ingin mendapatkan Vitalized Mineral untuk di jual kepada awam. 

Selain itu, protein soya formula isolate pertama di dunia juga diformulasikan bermula dari Shaklee iaitu kini dikenali sebagai Energizing Soy Protein (ESP). 

Interferon semulajadi, yang banyak boleh didapati dari ubat-ubatan dan dadah, Shaklee menjadi perintis tunggal dalam memiliki interferon booster untuk imuniti badan iaitu Nutriferon Granules.

We are green even before green is a fashion, now!

2. Shaklee Fokus Kepada Satu Bidang Sahaja

Fokus Shaklee hanya satu iaitu kesihatan atau wellness. Produk-produk yang ada dalam Shaklee semuanya bertujuan untuk memberikan anda kesihatan yang lebih baik luar dan dalam. Shaklee tidak jual pelbagai jenis produk dalam masa yang sama seperti barangan perabot, alatan memasak, alatan rumah dan sebagainya.

Disebabkan itu, anda perlu memilih Shaklee kerana apabila sesebuah jenama fokus pada satu perkara sahaja bermakna mereka komited untuk melabur dan naik taraf kepada yang berkaitan dengan kesihatan sahaja. Matlamat kesihatan anda berada di tangan yang selamat.

3. Kualiti Produk Shaklee Melebihi Paras Standard

Shaklee meletakkan sepenuh perhatian kepada kualiti setiap produk. Walaupun pengeluar yang menjalankan ujian kualiti ini, apabila produk itu di hantar ke Shaklee, tetap akan dijalankan ujian bebas dari Shaklee sendiri.

Di samping itu, Shaklee akan mengendalikan lebih daripada 100,000 ujian kawalan kualiti untuk setiap tahun agar kualiti dan potensi produknya adalah di tahap terbaik untuk anda sebagai pengguna.

Sebanyak 350 ujian dijalankan ke atas setiap bahan botani baru untuk memeriksa pencemaran berbahaya, racun perosak dan sisa lain sebelum di guna untuk produk Shaklee.

Bukan itu sahaja, ujian terhadap racun perosak yang dijalankan Shaklee adalah sebanyak 3 kali ganda lebih daripada standard yang di minta oleh Pharmacopeia Amerika Syarikat.

4. Sepenuhnya Bebas Dari Kekejaman Ke Atas Haiwan dan Penganiayaan

Shaklee tidak pernah menjalankan ujian ke atas haiwan dan bebas dari sebarang penganiayaan. 

5. Produk Shaklee Selamat Untuk Alam

Apabila anda ingin menggunakan sesebuah jenama, anda bukan sahaja perlu mencari yang selamat untuk diri anda. Malah anda hendaklah mencari jenama yang boleh memberi kebaikan juga kepada bumi yang anda sedang duduk ini.

Hal ini kerana, jika anda menyokong jenama yang tidak mementingkan kepentingan alam sekitar, bermakna mereka sudah memberi kredit bahawa pemprosesan produk mereka sendiri tidak bebas daripada racun serangga dan bahan kimia. Sebab mereka tidak peduli tentang alam.

Betapa komitednya Shaklee dengan alam sekitar, sehinggakan Headquarters (HQ) Shaklee yang di US adalah bangunan syarikat di dunia yang menggunakan bahan kitar semula, karpet yang di guna pakai balik, plastik yang juga di kitar semula dan termasuk kayu yang disahkan sustainable sebagai sumber utama untuk perabot dan dekorasi dalam bangunan. 

HQ ini bukan sekadar pusat operasi biasa tapi dia melambangkan satu simbolik kepada falsafah Shaklee iaitu ‘Kehidupan yang harmoni bersama alam semulajadi’.

Bukan sahaja Shaklee syarikat pertama yang mengimbangi sepenuhnya pengeluaran karbon, malah Shaklee telah menanam lebih daripada 1 juta pokok di seluruh dunia bersama mendian Dr Wangai Maathai, pemenang Nobel pertama yang diiktiraf untuk kerja-kerja alam sekitar. 

6. Produk Shaklee Bebas Bahan Tiruan dan Bahan Kimia Merbahaya

Anda tidak akan menemukan bahan tiruan dan juga bahan kimia yang merbahaya dalam produk Shaklee.

7. Semua Produk Shaklee Bebas Gluten

Gluten boleh menyebabkan masalah yang berkaitan dengan usus seperti keradangan usus. Tetapi anda jangan risau apabila anda memilih supplement Shaklee kerana semua produk Shaklee adalah bebas daripada gluten!

8. Shaklee Memiliki 100 Paten dan 100 Ujian Klinikal

Paten ialah sejenis harta intelek yang akan memberikan hak yang sah kepada pemilik paten untuk mengecualikan orang lain daripada membuat semula, menggunakan atau menjual reka cipta formulasi sesuatu produk. 

Pendek kata, tiada yang dapat meniru produk dan sebarang formulasi Shaklee yang berpaten.

Jadi, di Shaklee anda akan menemui 100 paten dalam produk-produk Shaklee. Sebagai contoh, anda tidak akan menemui produk seumpama Vivix , ResV dan Nutriferon di tempat lain.

Untuk pengetahuan anda juga, asid folik dan vitamin B Shaklee – B-Complex, memiliki sistem penyerapan bioaktif yang menjadikan nutrien dalamnya lebih mudah untuk di serap. Teknologi berpaten ini adalah hak milik eksklusif Shaklee.

Kalau nak sebut paten-paten lain memang tak habis untuk Syaza ceritakan hanya dalam satu entri ini sahaja kerana sangat banyak untuk disenaraikan!

Secara umumnya, anda dah tahu bahawa anda hanya boleh dapatkan supplement berkualiti tinggi dari Shaklee yang terbaik di Malaysia berbanding jenama lain.

Dari segi ujian klinikal juga Shaklee mempunyai hampir lebih dari 100 ujian klinikal.

9. Shaklee Ada Produk Khas Tersendiri

Berbanding jenama lain, di Shaklee, kami ada produk-produk tersendiri yang tidak boleh ditemui pada jenama lain. 

Jika anda ingin melihat sesuatu jenama supplement itu komited terhadap kualiti kesihatan, anda akan mendapati mereka sanggup melaburkan seberapa banyak pun duit untuk kerja-kerja penyelidikan dari masa ke semasa seperti Shaklee.

Kalau Vitamin C sebagai contohnya, semua jenama boleh ada vitamin c. Begitu juga dengan vitamin b, vitamin e dan lain-lain vitamin asas.

Tetapi untuk memiliki produk tersendiri, perlu melaburkan duit, tenaga dan usaha bagi penyelidikan.

Di Shaklee, anda boleh temui supplement antioksidan dengan orac value yang sangat tinggi bagi perlindungan sel badan anda dari dalam iaitu Vivix dan ResV Shaklee.

Kedua-dua produk ini adalah antara contoh produk tersendiri yang dimiliki oleh Shaklee.

Selain itu, untuk pengetahuan anda, Nutriferon Granules yang bermanfaat untuk kesihatan antibodi anda telah dihasilkan selepas melalui penyelidikan yang teliti selama 40 tahun oleh seorang ahli immunologi Profesor Dr Yasuhiko Kojima.

Tidak seperti vitamin biasa, Nutriferon ini juga anda hanya boleh dapatkan di Shaklee. Produk yang susah macam ini Shaklee sanggup invest untuk kesihatan, apatah lagi vitamin-vitamin asas, lebih berkualiti Shaklee hasilkan berbanding pesaing jenama supplement yang lain.

10. Di Sokong Para Penyelidik dan Saintis Bertauliah

Shaklee Scientific Advisory Board Member (penasihat saintifik) adalah Dr Elizabeth Blackburn yang merupakan pemenang Anugerah Nobel dalam Perubatan dan ialah autoriti utama di dunia dalam sains telomere. 

Shaklee juga telah bekerjasama bersama Dr Blackburn dan telah membuktikan penggunaan supplement Shaklee untuk jangka masa panjang  memberikan kesan 40% lebih rendah risiko untuk anda mendapatkan telomere yang pendek dalam kalangan umur dewasa berbanding yang tidak amalkan supplement Shaklee.

Kelayakan minimum untuk menjadi penyelidik di Shaklee adalah ada PhD dan pengalaman dalam bidang pemakanan dan kesihatan.

11. Shaklee Digunakan Sehingga Angkasa Lepas dan Pilihan Utama Atlet Bertaraf Dunia

Bukan anda yang di bumi sahaja yakin dengan keberkesanan produk Shaklee, NASA sendiri telah melantik Shaklee untuk formulasikan susunan supplement yang sesuai untuk angkasawannya!

Performance Drink Shaklee telah di reka khas untuk ahli angkawasan NASA. Para atlet antarabangsa dan pengembara terkemuka juga memilih Shaklee sebagai pilihan utama mereka untuk ketahanan fizikal sebagai atlet.

Performance Drink ini juga dihasilkan untuk anda yang bukan angkasawan dengan formulasi yang berbeza daripada angkasawan di atas bagi penduduk bumi. Jadi anda juga boleh menikmati Performance Drink Shaklee!

Untuk menjadi atlet sukan bertaraf dunia adalah amat ketat pemeriksaan kesihatan yang dijalankan.

Oleh sebab itu, atlet sukan bertaraf dunia ramai suka produk supplement Shaklee kerana terbukti selamat, semulajadi dan berkesan.

Julian Yee merupakan antara atlet sukan ski pertama Malaysia yang ada dalam Pure Performance Athlete Shaklee.

Untuk pengetahuan anda, ahli-ahli dalam Pure Performance Athlete Shaklee yang menggabungkan semua atlet sukan yang amalkan Shaklee, mereka amalkan Shaklee atas inisiatif sendiri, bukan di taja oleh Shaklee!

Shaklee Supplement Malaysia Pilihan Terbaik Untuk Anda

Kesimpulannya, anda kini ada banyak sebab untuk anda lebih jelas bahawa Shaklee yang telah wujud lebih dari 100 tahun di pasaran dunia ini merupakan pilihan jenama supplement terbaik di Malaysia.

Anda nak amalkan vitamin bukan sehari dua, tapi untuk selama-lamanya. Jadi anda mesti ingin sebuah jenama yang selamat untuk di ambil dalam jangka masa panjang. 

Shaklee adalah pilihan supplement terbaik terbaik di Malaysia.

order shaklee vitaminsyaza.com whatsapp shaklee cod bangi kajang
Dapatkan produk Shaklee - klik gambar di atas untuk wassap

#shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #projekblogmegashaklee

(Visited 257 times, 1 visits today)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply