Koleksi Pengalaman Minum ESP Shaklee Masa Sahur Untuk Puasa.

Koleksi Pengalaman Bersahur ESP Shaklee Ketika Puasa

Pengalaman Minum ESP Shaklee Untuk Sahur Ketika Berpuasa | Sedar tak sedar, tinggal beberapa waktu sahaja lagi untuk menginjak ke bulan yang penuh mulia iaitu Ramadhan. Antara persediaan yang boleh anda lakukan menjelang puasa terutama di bulan Ramadhan ialah untuk memastikan anda mendapat nutrisi yang lengkap.

Dalam artikel ini, Syaza akan berkongsi mengenai kelebihan ESP Shaklee jika di ambil ketika berpuasa dan pengalaman pengguna-pengguna ESP Shaklee semasa puasa yang di ambil di waktu sahur.

Nutrisi Lengkap Ketika Puasa: Kenapa?

Mengapa perlu nutrisi lengkap?

Supaya anda dapat puasa dengan bertenaga!

Apabila bertenaga, barulah anda boleh menjalani ibadah puasa dengan tenang serta selesa seperti pengalaman mereka yang dah rasai kesan ESP Shaklee yang di ambil semasa puasa.

Sekalipun dalam agama Islam, Allah telah meletakkan keringanan antaranya seperti keringanan berbuka puasa bagi ibu yang menyusukan anak, Namun begitu, adalah suatu perkara yang perlu di puji apabila anda cuba mencari jalan penyelesaian supaya masalah yang sering anda hadapi di bulan puasa tidak berulang. 

Tonton Video di YouTube: Set Puasa Khas Bagi Ibu Menyusu

Cabaran Utama Ketika Puasa

Apa cabaran yang selalu dihadapi?

Cabaran seperti gastrik, dapat menghalangi anda beribadah dengan tenang ketika Ramadhan.

Selain itu, jika anda seorang ibu yang menyusu atau mengandung atau kedua-duanya sekali dalam masa yang sama ketika puasa, pasti ia sangat mencabar.

Bukan itu sahaja, sering berasa lesu sepanjang puasa juga merupakan cabaran yang sangat besar perlu anda cuba atasi agar anda dapat memanfaatkan setiap saat ketika Ramadhan!

Berpuasa Menjadi Mudah Dengan ESP Shaklee

Jika anda baru kenal dengan ESP Shaklee, ia sebenarnya adalah minuman protein soya yang lengkap dengan kalsium serta asid amino penting untuk anda. Cara untuk minum dan buatnya sangat mudah, anda hanya perlukan alatan yang asas seperti cawan, sudu atau shaker dan ESP itu sendiri.

Tonton Video di YouTube: Cara Bancuh ESP Shaklee Resepi Sahur Puasa

Selepas minum ESP, anda akan mendapati perut akan rasa kenyang yang lebih lama. Hal ini kerana, ESP menyebabkan gula dalam darah dirembeskan secara perlahan-lahan. Jadi tenaga yang anda hasilkan akan terguna pakai sedikit demi sedikit. Anda tidak akan cepat rasa penat dan letih dengan pengambilan makanan rendah indeks glisemik seperti ESP Shaklee ini ketika berpuasa.

9 Kelebihan Berpuasa dengan ESP Shaklee

  1. Rasa kenyang yang lebih lama
  2. Membantu menurunkan berat badan
  3. Mengurangkan risiko susu badan drop
  4. Membekalkan tenaga
  5. Tidak cepat lapar
  6. Tidak senang rasa letih dan lesu
  7. Sahur yang mudah disediakan untuk menjimatkan masa 
  8. Dilengkapi nutrisi penting yang tubuh perlukan sepanjang puasa
  9. Mengandungi kalsium untuk melindungi tulang dan gigi

Tonton Video di YouTube: Penerangan Lebih Jelas Tentang Apa Itu ESP?

Koleksi Pengalaman Berpuasa dengan ESP Shaklee

Gastrik Puasa dengan ESP

1. Tahan Lapar Tanpa Sebabkan Gastrik

Testimoni Orang Gastrik Puasa Minum ESP Shaklee Masa Sahur

Berpuasa dengan Shaklee sangat mudah. ESP campur dengan full cream milk, air mineral, kurma dan rolled oat. Blend semua sekali dan minum. 

Tahan lapar sepanjang hari tanpa menyebabkan gastrik. Sedap, mudah, berkhasiat.

Huda Razak

2. Dua Tahun Dah Tak Gastrik

Testimoni Ibu Menyusu Gastrik Puasa dengan ESP Shaklee Sahur

Dua tahun lepas, berpuasa sambil menyusu anak dan ada gastrik yang teruk serta kelesuan. Memang mencabar. 

Tapi lepas minum ESP, alhamdulillah dah 2 tahun tak gastrik. Berpuasa sambil menyusu pun no problem anymore.

Auni

3. Puasa Selesa Perut Kenyang Lama

Testimoni ESP Shaklee Untuk Gastrik Masa Puasa

Ekah memang dah lama ada gastrik. Tapi hari tu teruk sangat gastrik. Pedih dan sakit perut sangat. Tak tahan sangat.

Lepas tu, Ekah pergi klinik, nurse bagi ubat gastrik dan ubat sakit perut je. Tapi perut masih sakit jugak, pedih sangat.

Suatu hari, Ekah duk tengok-tengok FB, terjumpa Set Gastrik Shaklee. Ekah terus beli dan jadi ahli.

Alhamdulillah lepas makan ESP dan Oste, perut Ekah tak pedih lagi. Boleh puasa dengan senang hati. Kenyang lebih lama.

Ekah

4. Tiada Lagi Masalah Perut Pedih

Testimoni ESP Shaklee Tiada Lagi Masalah Pedih Perut Sahur Puasa

Sejak kenal ESP dan Cinch, tak pernah tukar menu sahur. Sedap pun sedap. 

Bantu sangat untuk tenaga and paling penting, no more gastrik, pedih perut! Berat pun senang turun sepanjang Ramadhan.

Hidayah Azamin

Menyusu dan Mengandung Minum ESP Masa Sahur

1. Tak Lapar Menggigil Sampai Kena Buka Puasa

Testimoni Ibu Menyusu dan Mengandung Hamil Minum ESP Shaklee Masa Puasa

Puasa makin mudah dan bertenaga dengan set puasa ESP!

Time sahur ambil ESP dan fresh milk memang boleh rasa kenyang lebih lama. Pengalaman hamil dan menyusu time puasa lancar dan tak ada hari gigil lapar sampai kena berbuka. Alhamdulillah!

Masyamsuf

2. Puasa Penuh Masa Mengandung dan Susu Badan Tak Drop

Testimoni Ibu Mengandung Hamil Minum ESP Shaklee Masa Sahur Puasa Tenaga

Bersyukur sangat jumpa ESP masa menganung tahun lepas. Dapat puasa penuh walaupun tengah sarat dan rasa bertenaga sepanjang hari.

Tahun ni puasa sunat ESP tambah Life Shake. Nikmat. Susu tak drop langsung walaupun full breastfeed sambil puasa.

Fatihah Bardan

Senang Letih Masa Puasa No More dengan ESP

Dah Kurang Tidur Masa Puasa

Testimoni ESP Shaklee Masa Puasa Lebih Bertenaga Tak Cepat Penat Dan Asyik Tidur

Sebelum kenal ESP, puasa cepat letih dan suka tidur. Tapi dah kenal ESP, lebih bertenaga dan tidur pun makin kurang. Nak beribadah bulan puasa pun makin semangat.

Aziah Fuad

Ready Untuk Berpuasa Bersama ESP Shaklee Bermula Tahun Ini

Jika anda ingin fokus pada ibadah puasa tanpa ada cabaran lain seperti sering berasa letih, cepat lesu, risau susu badan drop, takut gastrik dan pedih perut, khuatir kerana sedang mengandung dan pelbagai lagi cabaran – Syaza jemput anda untuk berpuasa dengan ESP Shaklee bermula tahun ini dan rasakan perbezaan positif yang anda akan dapat.

Inilah pengalaman mereka yang dahulunya ada banyak cabaran masa puasa dan selepas berjumpa ESP Shaklee, alhamdulillah mereka lebih gembira dan tenang berpuasa!

Anda juga boleh seperti mereka.

Anda boleh dapatkan ESP Shaklee dari Syaza dengan WhatsApp ke 0187684817 (klik di sini untuk wassap)

(Visited 453 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave a Reply