Golongan Paling Sesuai Minum ESP Shaklee

Ini Rupanya 6 Golongan Paling Perlu Minum ESP Shaklee

ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee ialah sebuah makanan tambahan yang sangat popular di Malaysia. Ia memberikan pelbagai manfaat antaranya ialah untuk kecantikan kulit, memudarkan parut jerawat, mencerahkan kulit, menjadi milkbooster untuk ibu menyusu, memberikan tenaga dan banyak lagi. 

Baca lebih lengkap mengenai ESP di sini >> fungsi, kebaikan, dan manfaat ESP

Sebab ESP ada banyak sangat manfaat, jadi mungkin awak akan rasa pening kepala memikirkan sama ada awak ini perlu atau tidak sebenarnya ambil ESP?

Dalam artikel ini akan diceritakan mengenai 6 golongan yang paling sesuai dan perlu untuk ambil ESP untuk membantu awak membuat pilihan yang tepat bagi diri awak. Jika memerlukan further consultation bagi ESP Shaklee boleh terus WhatsApp 0187684817 (klik di sini untuk WhatsApp).

Tonton Video Lengkap ESP:

6 Golongan Yang Sesuai dan Perlu Ambil ESP Shaklee

1. Pembina Badan

Untuk awak yang main gym atau buat senaman beban termasuk senaman yang menggunakan bodyweight, otot awak sangat memerlukan sokongan.

Adalah sangat perlu untuk awak ambil protein untuk membina semula otot tanpa lemak bagi tubuh yang lebih sihat. ESP membekalkan sumber protein yang mencukupi untuk keperluan senaman awak. Ia juga boleh mengurangkan rasa sengal atau sore selepas awak bersenam.

2. Suka Makan Manis

Jika awak seorang yang sangat suka makan dan minum manis, maka jadikan ESP teman baik awak agar ia membantu untuk stabilkan semula paras gula dalam darah.

Selain itu, ia juga membantu mengurangkan keradangan, paras kolestrol serta meningkatkan paras kepekaan insulin. 

3. Ibu Yang Menyusukan Anak

Ibu yang menyusukan anak memerlukan dua kali ganda protein berbanding ibu yang tidak menyusukan anak. Tetapi, adalah sesuatu yang tidak dapat dilakukan secara konsisten untuk memastikan keperluan protein awak sebagai ibu menyusu lengkap selalu. 

Oleh itu, ambil ESP setiap hari bagi memastikan keperluan protein awak sebagai ibu menyusu terjaga agar penghasilan susu berada di tahap optimum dan awak sendiri akan rasa bertenaga serta tidak mudah letih walaupun menyusukan anak.

Atasi Cabaran Letih Menyusu dan Dalam Masa Sama Berpuasa:

4. Berada di Pertengahan Usia

Protein akan membantu melambatkan penuaan dan awak akan memiliki risiko lebih rendah terhadap masalah berkaitan dengan jantung.

Dengan pengambilan ESP Shaklee sebanyak dua kali sehari bersamaan 25 gram protein, ia turut membantu merendahkan paras kolestrol.

5. Bakal Ibu Yang Sedang atau Ingin Hamil

Bakal ibu digalakkan ambil protein untuk menyokong pertumbuhan sel bayi yang sihat. Di samping itu, protein turut sama membantu agar meningkatkan otot, bukan lemak agar berat badan tidak naik secara berlebihan ketika mengandung.

ESP Shaklee merupakan item utama yang terkandung dalam Set Hamil Shaklee.

Kebaikan Set Hamil Shaklee:

6. Menjaga Berat Badan

Untuk awak yang menjaga berat badan, protein ESP ialah pilihan terbaik untuk dijadikan makanan tambahan kerana antara fungsi utama protein ialah membantu meningkatkan rasa kenyang yang lebih lama, membantu mengekalkan jisim otot dan seterusnya meningkatkan upaya untuk pembakaran lemak di badan. 

(Visited 837 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave a Reply