Ibu GDM Kongsikan Rahsia Tak Jadi Cucuk Insulin

Ibu GDM Kongsikan Rahsia Tak Jadi Cucuk Insulin

Pengalaman Ibu GDM Tak Jadi Cucuk Insulin | Adalah merupakan sebuah perkara yang serius jika anda didapati menghidap gestational diabetes mellitus (GDM) ketika hamil. Ianya bukan sahaja memberi kesan bahaya untuk bayi serta diri anda sendiri – malah ia meningkatkan risiko anda mendapat kencing manis jenis ii sebanyak 50% untuk 1 hingga 5 tahun selepas bersalin.

Berikut adalah perkongsian seorang ibu yang hamil dengan GDM, yang pada awalnya perlu ambil insulin bagi membantu kawal gula dalam darah.

 

Baca di sini: Insulin dan Ubat Ketika Hamil: Sejauh Mana Keselamatannya

 

Testimoni Set Hamil Shaklee Untuk Kencing Manis GDM Semasa Mengandung Tak Jadi Cucuk Insulin

Kisah beliau bermula ketika hamil anak yang ketiga. Sewaktu trimester pertama kehamilan, ia agak mencabar untuk beliau kerana berhadapan dengan morning sickness yang sangat teruk sampai tak boleh langsung nak sentuh nasi.

 

Apabila trimester ketiga menjengah, bacaan paras gula dalam darah beliau agak tinggi sampaikan doktor beri amaran – jika beliau tidak menjaga diet yang seimbang, kena cucuk insulin! Memandangkan beliau ada pengalaman saksikan sendiri kawan-kawan tempat kerja yang cucuk insulin di perut waktu mengandung – ianya amat menakutkan beliau.

 

Bila beliau minum ESP (protein) Shaklee, beliau mendapati paras gula dalam darahnya dapat di kawal dengan baik dan badan kekal bertenaga sehingga malam. Selain ESP, beliau juga konsisten dengan Vita-Lize, B-Complex, Omega Guard, Vitamin C dan OsteNutrix. 

 

Baca dengan lengkap: Set Cadangan Shaklee untuk Ibu Hamil GDM

 

Beliau mendapati apabila gabungan jaga pemakanan dan konsisten pengambilan vitamin Shaklee (Set Hamil lengkap), bacaan gula kembali normal.  Malah, bacaan haemoglobin (HB) tinggi sampailah nak bersalin.

 

Menurut beliau juga, sekali sekala ada keinginan nak teh tarik cincau sejuk, lepas sahaja 2 jam – telan Omega Guard Shaklee – inshaAllah bacaan gula akan kembali normal.

 

Asbab ini, anak ketiga beliau lahir lebih ‘comel’ berbanding abang dan kakak yang memiliki berat masing-masing 3.8 kg dan 3.0 kg. Manakala anak ketiganya cuma 2.8 kg sahaja.

 

Anak ketiganya juga didapati lebih kuat antibodi dan sihat berbanding dua anaknya yang lain semasa kecil. 

Kisah inspirasi ini diceritakan oleh Puan Nor Masdiana Che Deris dari Muar. Pengalaman beliau ini di ambil dengan kebenaran daripada Facebook Supermom Shaklee Story

Jika anda berminat nak tahu lebih details tentang set ini untuk GDM ketika hamil, anda boleh hubungi Syaza melalui WhatsApp – klik untuk WhatsApp.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply