ESP Shaklee: Rahsia Perut Kenyang Lama dan Sihat Optimum

ESP Shaklee: Rahsia Perut Kenyang Lama dan Sihat Optimum

Perut Kenyang Lama Minum ESP Shaklee | Anda ternampak dekat media sosial ada kawan share, dia minum ESP Shaklee, perut dia kenyang lama.

Anda pun teringin nak tahu, sebab anda memang sedang mencari makanan tambahan yang senang di buat tapi boleh bagi anda kenyang lama. Cuma anda nak cari yang selamat untuk jangka masa panjang.

Jadi anda pun sampai ke dalam artikel ini untuk mengetahui sejauh mana ESP Shaklee boleh menepati ciri-ciri makanan tambahan harian yang anda inginkan. 

Dalam artikel ini, persoalan anda akan di jawab.

Makanan Rendah Indeks Glisemik

Indeks glisemik ialah sistem rating untuk makanan yang mengandungi karbohidrat. Ia memiliki skala menentukan sejauh mana makanan tersebut beri kesan terhadap paras gula dalam darah anda apabila anda makan makanan tersebut.

Perbandingan Makanan Rendah GI dan Tinggi

Makanan yang tinggi indeks glisemik (GI) akan naikkan paras gula dalam darah anda dengan cepat. Antara contoh makanan tinggi GI yang mudah nak dapat ialah nasi putih. 

Manakala, makanan rendah GI seperti ESP Shaklee akan bertindak secara perlahan-lahan menyebabkan paras gula dalam darah anda tidak meningkatkan dengan drastik.

Jadi apa kaitan dengan kenyang lebih lama?

Paras Gula Dalam Darah Stabil, Perut Kenyang Lama

Perasan atau tidak apabila anda makan nasi, anda akan susah nak rasa kenyang yang lama. Sekejap je dah lapar semula. Keadaan ini menyebabkan cabaran untuk mengawal selera makan. Sebab itu rasa asyik nak tambah je nasi, tambahan pula lauk sedap!

Tiba-tiba, anda dah kekenyangan tanpa sedar perut pun macam nak meletup dan kemalasan mulai melanda. Mata pun nak tertutup, tenaga berkurang.

Inilah kesan apabila sesuatu makanan terus buat gula dalam darah anda naik. Badan belum bersedia, tahu-tahu zupp naik laju. Nak mudah faham, lama-lama badan anda pun penat, letih dan dia nak lagi dan lagi makanan supaya nak dapat tenaga.

Tetapi sebenarnya tenaga yang anda beri tadi cuma tenaga tipu-tipu. Dia akan repeat sampai anda sedar yang anda dah pun gemuk, perlu turunkan berat badan, kulit mula meragam, perut jadi sakit dan lain-lain.

Jadi jika anda nak perut anda rasa selesa, kenyang yang lama – anda perlu mulakan hari dengan makanan indeks glisemik rendah seperti ESP Shaklee!

Paras gula dalam darah lebih stabil, dan ESP Shaklee ini dirembeskan secara perlahan-lahan untuk pencernaan.

Sebab itu yang ambil ESP Shaklee pasti bertenaga sepanjang hari.

Berapa Skala GI yang Bagus?

Ada tiga kategori skala indeks glisemik (GI):

  1. Rendah: 1-55
  2. Medium: 56-69
  3. Tinggi: 70 ke atas

Skala indeks glisemik ESP Shaklee termasuk di paras rendah iaitu hanya 39 sahaja! Nah, dekat sini dah jelas bagaimana ESP Shaklee boleh memberikan perut anda rasa kenyang yang lebih lama.

Testimoni ESP Shaklee Perut Kenyang Lama

Testimoni #1: Pagi Minum ESP, Tahan Sampai Lunch!

TESTIMONI ESP SHAKLEE PERUT KENYANG LAMA

Pagi minum ESP, kalau makan pagi boleh tahan sampai lunch!

Sebab tu Sarah suka repeat order ESP. 

Sarah ada cabaran untuk makan pagi tetapi beliau tahu kepentingan sarapan dan akibat yang akan berlaku jika skip sarapan.

Oleh sebab itu beliau memilih ESP Shaklee untuk dijadikan sarapan harian agar perut kenyang lebih lama dan mudah sediakan sarapan serta tak perlu skip lagi sarapan!

Testimoni #2: Ibu Menyusu Perut Tak Lapar Ambil ESP Shaklee

TESTIMONI ESP SHAKLEE PERUT KENYANG LAMA

After ambil ESP Shaklee, Ibu Menyusu ini rasa perut kenyang dan tak lapar. Susu badan pun bertambah.

Testimoni #3: Kenyang Minum ESP Shaklee

TESTIMONI ESP SHAKLEE PERUT KENYANG LAMA

Kenyang minum ESP Shaklee, sampai pukul 1 sehingga jam 2 petang tak makan apa-apa. Alhamdulillah perut masih steady kenyang.

Dah Tak Sabar Nak Cuba Sendiri Minum ESP

Disebabkan ESP Shaklee dapat memberikan perut kenyang lebih lama, maka ia sangat sesuai untuk anda yang nak:

  • kawal berat badan
  • nak turunkan berat badan
  • nak kawal selera makan
  • nak kurangkan risiko makan terlebih
  • nak jadikan snacking di antara waktu makan utama

Jom cuba hari ini, klik di sini untuk WhatsApp Syaza bagi maklumat lanjut.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply