Resepi Boba Yang Tidak Menggemukkan Sihat

Senang Rupanya Buat Boba Cara Sihat

Last updated on May 12th, 2022 at 07:56 am

 
Teh boba gula perang, bubble tea atau teh susu semua ini mengandungi 18.5 sudu teh gula dalam satu minuman! Sebenarnya ada cara lebih sihat dan mudah untuk menikmati minuman boba terutama di cuaca panas hari ini.
 

Stardust Cincau Cinch

resepi boba tea sihat untuk yang nak kurus
Anda boleh menggantikan Cinch Shake dengan pilihan flavour yang lain (Vanilla, Latte atau Coklat)

Cara-caranya:

  1. Campurkan 2 scoop Cinch® Shake Mix Chocolate dan 1 sudu teh serbuk coklat (pilihan optional) dalam 1 cawan susu rendah lemak.
  2. Di dalam sebuah gelas bersaiz tinggi, tambah dan masukkan cincau serta ais.
  3. Kemudian tuangkan campuran Cinch® Shake Mix Chocolate.
  4. Jangan lupa untuk taburkan sedikit serbuk coklat dan siap sedia untuk dihidangkan!

Selamat Mencuba!

(Visited 278 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Wani Sukarno

    homemade boba tu memang banyak sangat pakai gula ,, tengok pun seram.. kalau dah dapat ganti macam ni lagi best nak makan

  2. Sunah Sakura

    ooo ini boba versi cincau eksss

  3. Vitamin Syaza (VS)

    Hehe aah. Mudah, cepat dan sihat. ☺️

  4. Vitamin Syaza (VS)

    Nyum-nyum!! Makan tanpa rasa bersalah gitu 😂

  5. Haulia Razali

    Wahh Cinch boleh jadi Boba Tea menariknya 🙂

Leave a Reply