5 Orang Perlu Amalkan Zinc

Menggantikan Zinc Complex, kini terhasil formulasi baru iairu Zinc Plus. Dengan ciri-ciri yang berasaskan tumbuhan dan proses fermentasi glukosa dari jagung, Zinc Plus Shaklee membekalkan 100% keperluan zinc harian yang diperlukan tubuh manusia.
Kadar penyerapan zinc gluconate yang digunakan Shaklee sangat tinggi,  menjadikan ia antara suplimen zinc yang digemari ramai.
Siapa yang perlu amalkan zinc

 “Siapa yang perlu amalkan Zinc?”

Zinc merupakan mineral surih penting yang diperlukan tubuh badan seseorang. Terdapat 5 orang yang utama dan perlu jadikan suplimen zinc dalam diet harian mereka iaitu :
Mereka yang selalu berdiet dan pengamal diet jenis vegan / vegetarian

Siapa yang perlu amalkan zinc
Diet extreme dan diet vegan menjanjikan kurang hidangan daging. Sayur sahaja tidak cukup dalam membekalkan zinc. Dan bagi diet extreme sudah tentu pengambilan makanan adalah terhad dan kurang bernutrisi.
Mereka yang mahukan lebih tenaga dan stamina
Siapa yang perlu amalkan zinc
Mereka yang bekerja kuat dan memerlukan tenaga serta stamina setiap hari disarankan mengamalkan zinc dari Shaklee ini. Semakin kuat bekerja, tubuh akan merembeskan lebih banyak zinc. Dan disebabkan tubuh tidak dapat hasilkan serta simpan zinc, maka menjadi kewajipan untuk sentiasa top-up zinc dalam badan kita setiap hari.
Pasangan yang sedang berusaha mendapatkan anak / zuriat
Zinc Plus sangat sinonim dengan suami dan isteri yang dalam proses trying to conceive (TTC). Ia membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma bagi suami serta mengawal aturan fungsi hormon isteri dalam penghasilan ovum matang.
Sesiapa yang mahu mengekalkan kesihatan minda dan daya tumpu 
Siapa yang perlu amalkan zinc
Zinc membantu dan terlibat dalam proses penghantaran dan kerja-kerja neuron di otak manusia. Ia membantu meningkatkan daya tumpu dan kognitif serta minda seseorang. Selain itu, pengambilan zinc akan mengatasi masalah yang berkaitan dengan minda dan usia seperti nyanyuk.
Mereka yang mempunyai rambut dan kuku rapuh
Siapa yang perlu amalkan zinc
Zinc diperlukan dalam memastikan pertumbuhan sel dan folikel rambut dan kuku berjalan lancar dan baik. Zinc boleh membantu melebatkan rambut dan mencantikkan kuku kita.
“Saya nak order Zinc Plus Shaklee ni, macam mana ya?”
Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 untuk order Zinc Plus. COD Shaklee Melaka disediakan dan Pos ke seluruh Malaysia. Konsultasi percuma disediakan khas untuk pelanggan Syaza ^^ atau Klik banner untuk order.
(Visited 260 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. dear anies

    …dan sy slh seorg yg memerlukan vitamin zinc 😉

Leave a Reply