5 Tips Kulit Cerah Semulajadi

Tips Kulit Cerah Semulajadi


Cerah, gelap, sawo matang, kuning langsat – apa sahaja jenis warna kulit kita, pasti satu tujuan kita iaitu nak dapatkan kulit yang glowing dan tak kusam!Setiap wanita mempunyai warna tona kulit yang berlainan antara satu sama lain. Ada yang cerah, gelap, kemerahan, kuning dan sawo matang. Rata-rata kulit masyarakat Asia adalah dalam kategori kuning langsat dan sawo matang.

Walau apa pun jenis tona kulit kita, tujuan utama kita adalah hendak mendapatkan kesan cerah semulajadi. Iaitu cerah di sini membawa maksud tidak kusam dan glowing serta sedap mata memandang!

Jom ikuti 5 Cara Mudah nak dapatkan kulit cerah semulajadi ni.

Lemon

Kulit glowing dan lemon adalah sangat sinonim. Dalam lemon terdapat kandungan yang membantu memberi efek glowing kepada kulit wajah sekiranya kita rajin amalkan kerja-kerja skrub muka dengan lemon. 

Image result for lemon

Caranya : Bagi kurangkan kesan sensitif lemon ke atas kulit, gunakan potongan lemon yang di campur bersama sedikit air dan jadikannya seperti jus! Kemudian, ambil cotton pad, celup ke dalam jus tadi dan tekankan di atas kulit wajah secara sekata. Biarkan 15 minit dan bilas dengan air suam.

Nota : Sila guna hanya 2-3 kali seminggu serta pastikan gunakan pelembap muka selepas proses ini dan sunscreen apabila hendak keluar.

Tomato

Tomato kaya dengan kandungan Vitamin C. Sama ada di ambil secara di makan atau sapuan luaran, ianya membantu untuk dapatkan kulit glowing cerah semulajadi.

Image result for tomato

Caranya : Potongan tomato disapukan terus ke atas kulit wajah. Untul hasil terbaik, campurkan gula dan tomato dan jadikan skrub mingguan anda! Biarkan selama 15 minit dan bilas.

Ini adalah cara terbaik untuk hilangkan kesan sunburn dan sel kulit mati di wajah kita.

Susu dan Lemon

Gabungan susu dan lemon memberikan sensasi dan efek rileks kepada kulit wajah. Seharian di pejabat, atau di rumah melayan karenah anak, pekerja, bos, apa kata belanja kuli wajah kita dengan kesan hebat ini!

Image result for milk and lemon

Caranya : Satukan susu dan air suam ke atas bekas. Kemudian, titiskan titisan perahan lemon dalam bekas. Gunakan cotton pad untuk meratakan gabungan susu dan lemon ini ke atas wajah. 

Nota : Gabungan susu dan lemon juga boleh digunakan sebagai agen mencerahkan badan secara semulajadi. Jadikan susu dan lemon sebagai mandian mingguan yang rileks dan tenang untuk anda!

Eksfoliasi

Guna pelbagai cara untuk hapuskan sel kulit mati wajah anda dengan jutaan cara eksfoliasi atau skrub muka yang sesuai dengan kulit anda. Antara cara mudah yang boleh digunakan ialah dengan menggunakan gula sahaja. Ya, hanya dengan gula sahaja!

Image result for exfoliation

Caranya : Ambil gula dari dapur anda dan skrub ke seluruh wajah. Jangan sental terlalu kuat, yang sedang-sedang saja. Kemudian bilas setelah 15 minit dengan air suam.

Pelembap

Sentiasa jadikan pelembap sebagai teman sejati anda. Kulit yang cukup dengan kelembapan membantu untuk mengekalkan kulit cerah glowing semulajadi. Untuk teknik semulajadi, gunakan minyak kelapa dara dan urutkan ke seluruh wajah anda. Gunakan dalam amaun yang sedikit dan berpada.

Image result for moisturize'

Tips Tambahan

  1. Makan makanan yang berkhasiat serta kaya dengan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan kulit dari dalam
  2. Amalkan vitamin setiap hari bagi memastikan lompong nutrisi makanan harian dapat di cover sebaiknya bagi mengekalkan kejelitaan kulit wajah anda

Vitamin C Shaklee di rumus khas dengan ekstrak jagung, sesuai untuk semua peringkat umur. Diformulasi bersama kandungan Bioflavonoids bagi mempertingkatkan lagi penyerapan Vitamin C untuk kecantikan kulit.


Sebotol mengandungi 180 kapsul dan penggunaan selama enam (6) bulan dengan harga RM97.50! Ini bermakna sehari, kita cuma laburkan sebanyak 50 sen sahaja untuk kecantikan kulit secara konsisten dari dalam. WOWWWW!!!!

Dapatkan Vitamin C Shaklee anda hari ini dari Pengedar Shaklee yang Sah, Syaza. Hubungi Syaza di talian 0187684817 (Touch to Wassap).


Hubungi Syaza hari ini untuk harga Vitamin C Shaklee yang lebih murah dan berbaloi.

Fatin Syaza,
Favorite Shaklee Consultant,
0187684817 (Touch to Wassap),
Pengedar Shaklee Malaysia,
COD Shaklee Available,
Pos Shaklee Seluruh Malaysia.

(Visited 168 times, 1 visits today)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply